Ofte spurte spørsmål

Hva koster det å Leie Elgtårnet?

Elgtårnet koster fra 1800 kr til 3500 kr per døgn i 2018.
Prisen er inkludert 6 luftfylte liggeunderlag, ved, 10 liter vann, gass til forbrenningstoalett, fuglefrø, fyrstikker og dopapir.

Gjelder prisen per person?

Nei, prisen gjelder for hele Elgtårnet per døgn uansett når det gjelder 1-6 personer.  Er det over 6 personer er det 125,- kr per person per døgn ekstra. 

Hvordan skal vi betale?

Vi sender faktura på e-post etter booking. Booking er ikke gyldig før faktura er betalt.

Må vi dele Elgtårnet med andre?

Dere disponerer alltid Elgtårnet alene.

Når kan vi overta Elgtårnet og når må vi forlate Elgtårnet?

Ankomst fra klokken 16.00 og avreise innen klokken 13.00. Gi oss beskjed om dere kommer etter klokken 16.00, eller reiser før klokken 13.00.
Dersom ingen har bodd i tårnet natten  før dere, kan man etter avtale få komme tidligere på dagen om man vil det.

Hvor ligger Elgtårnet?

I Espedalen i Sør-Fron kommune, ca 1 t 15 min kjøring fra Lillehammer. Deretter er det ca. 30 minutters gange ned fra parkeringen. Vinterstid tar det litt lengre tid. Når snøen har kommet anbefaler vi at dere bruker truger. 
For å minimalisere trafikken ved Elgtårnet sender vi detaljert veibeskrivelse etter booking.

Hvor finner vi nøkkel og KODE?

Informasjon om dette sendes på e-post ved bestilling.

Kan vi ta med hund?

Trappen opp i Elgtårnet er såpass bratt at den dessverre ikke egner seg for hunder. Av hensyn til eventuelle allergikere er det heller ikke lov å ha med hund inn i rommene.

Hvilken årstid er finest?

Dette er helt individuelt og avhengig av hvilken tid på året du selv synes naturen er vakrest. Det kommer også an på hva slags aktiviteter du ønsker: vandring, skigåing, sykling, bærplukking, padling, bading osv. Elgtårnet er ikke vinterisolert, men likevel beregnet for bruk hele året. Vårt mål er at alle gjester kommer til oppvarmet hytte på vinterstid. 

Hvordan er muligheten til å fiske ved Elgtårnet?

Elgtårnet ligger like ved Ramstjern – og det er kort gå avstand ned til Espefossen og elva nedenfor – eller opp til Breidsjøen som henger sammen med Ramstjern i nordenden av Ramstjern.
For fiskekort se www.inatur.no.

Hva trenger vi å ta med?

Informasjonsskriv sendes gjesten etter booking. Drikkevann, lommelykt, sovepose, håndklær, mat, krydder og drikke, samt noe å lage maten i og å spise maten fra.
Fordi dere skal gå ca 1,5 kilometer på sti ned til tårnet anbefaler vi at dere pakker i ryggsekker - det gjør turen ned lettere.

Kan vi bestille sengetøy og håndkle?

Ikke pr dags dato, men det ligger gode luftfylte liggeunderlag på hver sengeplass i tårnet. (Totalt 6 stk.)
Gode varme soveposer samt lakenposer leies ut.
Bestilles og betales ved booking og hentes ut på Ruten Fjellstue.
Leie sovepose & lakenpose kr. 270,-.
Leie kun sovepose kr. 220,- (forutsetter bruk av egen lakenpose).

Er det STRØM I ELGTÅRNET?

Nei. Det er ikke strøm i tårnet.  Det er et solcellepanel der - som skaffer strøm til forbrenningstoalettet.

SunBell lampene lades på egne solceller - og har i tillegg til godt lys - også en USB utgang for deg som trenger å lade mobilen. Husk kabel da!
 

Kan vi bestille mat i Elgtårnet?

Ikke pr dags dato. Det vil komme mulighet for bestilling av «kurver» med forskjellig innhold avhengig av sesong.

Hva med avbestilling?

Ved avbestilling eller flytting til dato mer enn 21 dager før ankomst refunderes alt minus et gebyr på bookingkostnader på 300 kr. Ved avbestilling fra 21 til 7 dager før ankomst refunderes 50% på innbetalt beløp. Ved avbestilling mindre enn 7 dager før ankomst refunderes ingen ting. Hvis du må avbestille pga sykdom anbefaler vi deg å sjekke om din reiseforsikring dekker dette.

Hva med renhold?

Når du leier tårnet er du ansvarlig for å etterlate det på en ordentlig måte, slik du selv ville ha likt å finne Elgtårnet da du kom. Vi sjekker Elgtårnet jevnlig, og sørger for at det holdes i orden. Men - dersom noen etterlater seg tårnet uten å ha ryddet og ordnet opp etter seg, vil vi sende en faktura i etterkant på kostnaden ved ekstra rengjøring, minimum 1 døgns leie.

Går det offentlig transport til Elgtårnet?

Nei.  Du må komme deg til Ruten Fjellstue eller Dalseter Høyfjellshotell i Espedalen selv – og så gå derifra til Elgtårnet. Du kan parkere gratis på Ruten/Dalseter for den natten du skal bo i Elgtårnet. Det går rutebuss mellom Espedalen og Lillehammer en gang om dagen, alle dager unntatt søndager og helligdager. Se www.opplandstrafikk.no for oppdatert rutetabell.

Finnes det noen dyr rundt Elgtårnet ?

JA! Det finnes elg, rådyr, rev, hare, ekorn og et utall forskjellige fugler i skogen rundt Elgtårnet.  Kongeørn er også observert flere ganger.  Vi kan jo likevel ikke garantere at du vil få se noen av dem – men håper du likevel vil sette pris på den «tett-på-naturen» opplevelsen en natt i Elgtårnet vil gi deg.

Ligger det kano/kajakk ved Elgtårnet?

Nei, men dette kan leies av Ruten Fjellstue eller Dalseter Høyfjellshotell – og man padler da fra Dalseter sitt naust ved Breidsjøen og nordover – ned til Ruten sitt naust ved Ramstjern. Her går man i land, legger kanoer trygt oppe fra vannet og følger stien opp til Elgtårnet.
Ønsker du leie kano/kajakk bør dette bestilles senest en uke før ankomst.

Ligger det TRUGER I Elgtårnet?

Nei, men dette kan leies av Ruten Fjellstue eller Dalseter Høyfjellshotell i forbindelse med overnatting i tårnet – husk å si ifra om dere vil leie dette i godt tid på forhånd - så har vi de klare til dere kommer.