Nyttig informasjon

ELGTÅRNET i espedalen

Elgtårnet er 12 meter høyt og ligger nede ved Ramstjern i Espedalen.

I sovedelen i 2. etasje er det tre doble køyesenger bygget inn i vinduskarnappene, med luftig utsikt til landskapet. Det er ikke sengetøy - så ta med soveposer.  Det vil være gode luftfylte liggeunderlag i tårnet. Det er en koselig vedovn med glassdør i dette rommet.

I 3. etasje er det en oppholdsdel med vedkomfyr, benker og bord. Vedovn med kokemulighet på toppen. Bordene står i vinduskarnappene, men kan settes sammen til større enheter.

På toppen - 12 meter over bakken - ligger "Utsikten", og kanskje norges fineste utedo med forbrenningstoalett.

Ved, fyrstikker, 10 liter vann, tøfler, 10 SunBell LED-lamper, dopapir og våtservietter er i tårnet.

Bålpanne for matlaging ute finnes nede ved elva ved utløpet av Ramstjern. Det er ikke tillatt å gjøre opp åpen ild i nærheten av tårnet. Dette er en tilrettelagt bålplass med benker bare 5 minutter gange mot elva.

Elgtårnet er tenkt å gi deg tett-på-naturen-opplevelser. Den passer godt for de som liker det litt primitivt, uten rennende vann og strøm. Husk å ta med lommelykt

Det er viktig for oss å understreke at man overtar Elgtårnet slik de forrige gjestene forlot det - så forlat Elgtårnet slik dere selv ønsker å finne det når dere kommer.

Vi ønsker at våre gjester skal forstyrres minst mulig når de har booket Elgtårnet, derfor har vi valgt å sende veibeskrivelse kun sammen med bookingbekreftelse. Innsjekk etter kl 16.00 og utsjekk innen kl 13.00.

Adkomsten opp i tårnet er bratte trapper - og det er derfor ikke mulig å ha med hund i Elgtårnet. Tårnet egner seg derfor heller ikke for de som er dårlig til bens.

Adkomsten til selve Elgtårnet er tenkt til fots, på truger eller på ski - avhengig av sesong. I sommerhalvåret vil det være mulig å komme nærmere med bil, men vi ønsker at man velger å komme seg dit uten bil som forstyrret dyrelivet og roen. Turen dit fra parkeringen er en del av tett-på-opplevelsen av uberørt natur.

_DSC0603.jpg

ELGTÅRNET OG UTSTYR

Elgtårnet er ikke vinterisolert, men størrelsen på de to rommene og størrelsen på ovnene i hvert av dem gjør at det blir fort varmt når man fyrer opp – og varmen holder lenge i ovnen. Vi bestreber oss på at det skal være fyrt opp den dagen dere ankommer tårnet.

Elgtårnet har peisovn i begge rom. Ovnen i soverommet er dekket av kleberstein som hjelper til å holde på varmen i rommet gjennom natten. I den kaldeste årstiden må dere likevel påregne å legge i ovnen litt ved på natten også for å holde på varmen.

Ovnen i oppholdsrommet har koketopp. Medbring egen kjele om du tenker å lage noe mat på den. Det finnes en enkel kjele der til koking av vann.

Sengeplass til seks personer er utgangspunktet. På grunn av størrelsen på sengebriskene – ca 1 meter brede og ca 2 meter lange- kan man ligge to på dem om man ikke er for stor.

Du kommer opp i Elgtårnet via trapp med solid rekkverk.  Det er en luke til selve trappegangen med en kodelås på - koden får du når du henter nøkkelen til Elgtårnet. Samme nøkkel benyttes på alle 3 dører.
 
Luken til trappegangen kan lukkes og stenges når man er i tårnet.

INVENTAR/INNHOLD I ELGTÅRNET

 • 10 Sun Bell led lamper – lades med solceller. lampene har også usb utgang for lading av mobilen.

 • Ved til det antall døgn du har bestilt

 • Fyrstikker og opptenningsbriketter

 • 10 liter vann

 • Liten kjele til koking av vann.

 • Noen ulltepper og puter i ull. Du finner ullteppene i en kasse under ene brisken i sovedelen.

 • Filttøfler i ull til bruk innendørs. Tøflene er i størrelse 36 – 47, med 2 par av hver størrelse. Du finner tøflene i en kasse under den ene brisken i sovedelen.

 • Luftfylte liggeunderlag i hver sengeplass, totalt 6 stk.

 • 12 stk. sitteunderlag i ull. Disse finner du i oppholdsrommet

 • Toalettpapir på WC

 • Hånddesinfeksjon i oppholdsrommet.

 • Fuglefrø til foringsautomatene rundt tårnet. Står i 2 sølvgrå "blikkbokser" ute i gangen i vinterhalvåret.

TING DU SELV MÅ TA MED

 • Sovepose. Om vinteren bør du ha en sovepose som gir god komfort også ved kalde temperaturer.

 • Mat og det du trenger for å tilberede og spise maten.

 • Drikkevann – om du trenger mer enn de 10 literne som er i tårnet.

VI ANBEFALER AT DU PAKKER I EN RYGGSEKK - SIDEN DU SKAL GÅ 1 KM NED TIL TÅRNET.

Et tips er å ta med lommelykt. Den kan være kjekk å ha om du er ute etter at det har blitt mørkt. 

ELGTÅRNET OG BRUK

I Elgtårnet ligger det en utfyllende «Elgtårn INFOMAPPE» som gir deg den informasjonen du trenger.

Den gir deg praktisk informasjon om bruk av for eksempel forbrenningstoalettet, hvor du kan hente mere vann, hvor du kan brenne bål, hvor du kan slå ut forbruksvann, hvordan Sun Bell lampene kan brukes osv. 

Alt for at vi bevarer naturen rundt oss på best mulig måte.